9 lipca 2013

Babeczki z malinową niespodzianką i serkowym frostingiem

Letnie niedzielne popołudnie...zimny cydr...i pyszne babeczki...
Babeczki wykonane na podstawie tego przepisu- krem- z tego co było pod ręką :) Babeczki pyszne-wilgotne, słodkie, z lekko kwaskowatą maliną, która się ukazywała po przekrojeniu babki na pół... No naprawdę bardzo ładny obrazek:)


Składniki: 
- 220 g masła                                                                                   Krem:
- 160 g cukru                                                                                   - almette śmietankowy
- 220 g mąki                                                                                    - cukier puder
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia                                                 - sok z limonki
- 4 jajka                                                                                            - różowy barwnik
- cukier waniliowy
- woda różana - 2 łyżki
- mleko- gdy ciasto będzie za gęste
- maliny


Wykonanie:
Ucieramy masło z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po kolei jajka- miksując masę po każdym dodaniu.Dodajemy wodę różaną i mieszamy. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Mieszamy. 
Do foremki nakładamy ciasto- do 3/4 wysokości i w każdej babce umieszczamy malinkę lekko ją wciskając.
W muffin-maker piekłam każdą z partii około 10-12 minut.
Piekarnik: 170 stopni, około 20-30 minut- sprawdzamy patyczkiem.

Krem: wszystkie składniki ucieramy mikserem na gładko, cukier puder- wg uznania- czyli jak ktoś lubi słodko to daje więcej:). Barwnik dodajemy na końcu i go wmiksowujemy.
Wystudzone babeczki dekorujemy wg uznania- ja część udekorowałam serkowym frostingiem a część cukrem pudrem.
Podajemy i się delektujemy!
Najlepiej smakują jedzone w towarzystwie:)

                                    

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz