29 stycznia 2013

Śniadaniowe placki bananowe

Mimo tytułu nie muszę być wyłącznie śniadaniowe. U mnie akurat kojarzą się z sobotnim śniadaniem, na które jest trochę więcej czasu. Najwięcej czasu zajmuje ich smażenie bo z talerza znikają w mgnieniu oka:)

Potrzeba nam:
- 2 jajka
- szklanką mąki
- szklanka kefiru (ja wlałam całe małe opakowanie)
- banan
- łyżka cukru
- szczypta soli
- łyżeczka cynamonu i cukru waniliowego

Jajka roztrzepujemy z cukrem. Dodajemy rozbełtanego banana  (rozgniecionego widelcem). Dorzucam mąkę, kefir, sól, cynamon i cukier waniliowy. Wymieszać wszystko. Smażyć na oleju na złoty kolor. Ja podałam oprószone cukrem pudrem. Ale jak ktoś ma to fajnie smakują też z syropem klonowym lub miodem. Pyszne śniadanie! 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz