27 stycznia 2013

Jabłka pod czekoladową pierzynką

Coś dla Łasuchów :)
Uwielbiam jabłka - a najbardziej w postaci deserów oczywiście;)
Taka fajna popołudniowa przekąska. Jabłka rozpływają się w ustach, a mascarpone na nich smakuje jak lody czekoladowe:)

Potrzebne są:
- 4 jabłka czerwone, słodkie
- miód
- masło
- 250 g serka mascarpone
- czekolada lub kakao w proszku
- cynamon
- beziki do dekoracji

Mascarpone mieszamy z czekoladą/kakao i cukrem pudrem do uzyskania pożądanego przez nas smaku i jednolitej konsystencji. 
Jabłka obieram i kroimy w plastry.Na patelni roztapiamy masło i dodajemy miód. Przed karmelizacją dodajemy jabłka. Posypujemy cynamonem. Można dodać też rodzynki jak ktoś lubi:)
Smażymy około 5 minut i delektujemy się zapachem w tym czasie. Mieszamy cały czas. 
Gorące jabłka układamy na talerzyku. Na to kładziemy troszkę masy mascarpone i pokruszone beziki.
I nic tylko wcinać:) Od razu humor się poprawia:)








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz