3 grudnia 2012

Parówki w cieście francuskim

Propozycją na kolację, albo przekąskę :) Ale raczej niezbyt częstą ze względu na ilość kalorii;)No ale czasem można sobie pozwolić. Fajne i szybkie danie.

Potrzeba nam: ciasta francuskiego - kupiłam gotowe w dyskoncie, opakowanie parówek, ser żółty, ketchup lub sos pomidorowy (ja użyłam swojego diabelskiego sosiku - przepis  tutaj).
Arkusz ciasta pokroiłam na 6 części.
Każdą posmarowałam sosikiem, położyłam plasterek sera żółtego i pół parówki. Zawinęłam w rulon. I tak 6 razy:) Ruloniki posmarowałam rozbełtanym jajkiem, żeby się ładnie zarumieniły i posypałam bazylią i ziołami prowansalskimi.
 Piec ok. 30 minut w 180 stopniach.

Kolacja gotowa!
No raz na jakiś czas można.. :P



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz