11 grudnia 2012

Makaron z tuńczykiem

Dziś propozycja obiadowa - makaron z tuńczykiem.
Osobiście bardzo lubię to danie i mogłabym jeść prawie codziennie, ale mój Mąż- miesożerca raczej nie byłby zadowolony:) Ale jak już je zrobię to zjada ze smakiem.

Danie przygotowuje się szybko- najdłużej trwa ugotowanie makaronu.
Ja użyłam makaronu penne pełnoziarniste.
Makaron gotuję al dente w lekko osolonej wodzie.

Pozostałe składniki:
-puszka tuńczyka w sosie własnym
- serek Almette - smak naturany
- kukurydza
- sól, pieprz, zioła prowansalskie

W drugim garnku - wrzucam 1 łyżkę masła, puszkę tuńczyka, serek Almette i pół małej puszki kukurydzy (ale co kto lubi, jak mam ochotę na więcej-wrzucam całą:)), przyprawy. Wszystko mieszam ze sobą, tak aby rozpuszczony serek utworzył kremową masę.

Ugotowany i odcedzony makaron wrzucam do masy i bełtam sobie, tak aby się nią pokrył:)
I voila! Gotowe! Proste prawda?
Smacznego!


1 komentarz:

  1. hej!!
    Nominowałyśmy cię do Liebster Blog!
    Zapraszamy do nas. http://ipobitegary.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń